Däcktips

Däcktips

Däckbyte har blivit en självklarhet i våra liv som bilägare. För att kunna försäkra oss om att vi har rätt förutsättningar baserat på underlag behöver vi genomföra däckbyten. Hur däcken förvaras är avgörande för hur länge du kan använda dem. Ett optimalt förhållande är en mörk och sval förvaring. Har du inte möjlighet att uppnå dessa förhållanden hemma erbjuder vi däckhotell med de rätta förhållandena med plats för upp till 2000 omgångar - för att dina däck ska kunna vara med dig längre.

 

Andra tips för att säkerställa att dina däck har så bra förutsättningar som möjligt är att ha ett lufttryck som är gjort för just din modell. Rätt lufttryck för din bil maximerar dina däcks prestanda och gör ditt fordon säkrare att köra. Glöm inte heller bort att efterdra dina däck efter att du har kört 10 mil sedan senaste hjulbytet. Det är en relativt liten procedur, men som hjälper dig att försäkra dig om att däcken inte lossnar under bilfärden.

 

Ett sista tips är att kontrollera mönsterdjupet - har du ett mönsterdjup som är mindre än 5 mm är det dags att byta däcken. Är mönsterdjupet så litet minskar dess förmåga att få grepp på vinterunderlaget vilket blir en kompromiss av din och dina medtrafikanters säkerhet. Har du två däck som har större mönsterdjup eller av annan anledning har bättre väggrepp ska dessa monteras bak på fordonet. Har du några funderingar kring något av detta är du varmt välkommen att kontakta oss så rådger vi dig vidare!

 

Snart närmar det sig tiden för att byta till sommardäck - vi finns självklart här på plats när det är tid för det så hjälper vi dig med det!

Jag är intresserad

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med vår integritetspolicy