Dataskyddsförordningen och vår hantering av personuppgifter

Dataskyddsförordningen, eller GDPR (General Data Protection Regulation), är en ny EU-gemensam förordning som börjar gälla i hela EU från och med den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PuL) och är utformad för att stärka den enskildes rättigheter.

De personuppgifter som vi hämtar in om dig är nödvändiga för att vi bl.a.

ska kunna hantera dig som kund, fullgöra våra avtalsförpliktelser och

tillhandahålla våra tjänster.


Uppgifterna kan också komma att användas för marknadsföring genom till exempel

brev, mail eller sms. Vi delar även personuppgifter till bolag som vi

samarbetar med. Personuppgifter lagras inte längre än nödvändigt.


Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du via nedanstående länkar.


Volkswagen Group Sverige personuppgiftshantering

Volkswagen Finans Sverige personuppgiftshantering

Volkswagen Service Sverige personuppgiftshantering


Cookie policy

Vad är cookies?

En cookie är en liten textfil som sparas ned till din enhet när du besöker 

en hemsida. Cookien tillåter hemsidan att känna igen din enhet och

komma ihåg om du har besökt hemsidan tidigare. Cookies används till att

ge dig som besökare en bättre upplevelse av webbplatsen, de används även

för att ge dig tillgång till olika funktioner.


I en cookie är det möjligt att se/följa en användares surfande och vi

använder cookies för att administrera och anpassa dina besök i våra

onlinetjänster samt erbjuda tillgång till särskilt utvalda delar i våra

onlinetjänster. Du kan läsa mer om de olika typerna av cookies som vi

använder på hemsidan i de andra flikarna på denna sidan.


För att få reda på mer om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies

som har placerats på din enhet och hur du kan hantera och ta bort dem,

besök www.allaboutcookies.org eller http://www.minacookies.se/


Våra cookies

Vi använder cookies för att förbättra din Volkswagen online upplevelse.

Cookies hjälper oss samla in information om hur besökare använder vår websida

och hur de rör sig på hemsidan. De hjälper oss också att kunna föra

statistik över antalet besökare.

Cookies används för vissa funktioner som förbättrar våra webbsidor för

användaren eller ger oss statistik om användandet av sajten.

Vi sparar ingen personlig information via cookies. Statistiken kan inte

kopplas ihop med en person. Vi använder alltid cookie information på ett

ansvarsfullt sätt.

Vårt mål är att kontinuerligt förbättra din Volkswagen online upplevelse.

Cookies hjälper vår websida att fungera bättre och mer effektivt. För

att få reda på mer om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies som

har placerats på din enhet och hur du kan hantera och ta bort dem,

besök www.allaboutcookies.org eller www.minacookies.se


Tredjeparts cookies

Tredjeparts cookies kan komma från partners som tillhandahåller funktionella

webbverktyg för vår hemsida, andra hemsidor där vi annonserar och från

sociala nätverk.

Tredjepartscookies kommer ofta från annonser på den webbplats användaren har anropat.

Annonserna i sin tur hämtas då från en extern webbplats. Tredjepartscookies sätts

också av webbanalys- och trafikmätningsleverantörer som webbplatsen

anlitar för att låta oberoende företag mäta och utvärdera besökarna.

Mätningarna används för att kunna validera webbplatsens uppgifter till

annonsörerna på antalet besökare, storleken på trafik, nådda målgrupper

och kampanjutfall.


Exempel på tredjeparts cookies:

Delning via sociala nätverk: Om du delar innehåll från vår hemsida i sociala

nätverk, t.ex. Facebook och Twitter, så kan du komma att få cookies från

dessa webbsidor.

Annonsering: Från tid till annan annonserar vi på andra webbsidor. Dessa annonser

använder tredjepartscookies för att skräddarsy och visa annonser som är

relevanta för dig.

För att få reda på mer om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies

som har placerats på din enhet och hur du kan hantera och ta bort dem,

besök www.allaboutcookies.org eller www.minacookies.se


Våra script

Dessa script kan finnas på vår webbplats och eller på våra kampanjsidor.


Adform

Adform använder cookies för att samla in information om besök på annonsörens

webbplats samt samlar in information om du har besökt webbplatsen samt

information om du har sett annonser från annonsören. Den insamlade

informationen kan användas för att utvärdera annonskampanjens prestanda

samt leverera beteendemässig annonsering, t.ex. visa annonser i en

sekvens, visa särskilda produkter som svar på intresse som visas på

webbplatsen, visa annonser baserat på statistiska sannolikheter eller

bestämma om en annons ska visas över huvud taget, baserat på svar på

ovanstående tekniker.


Mer information finner du här: https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/


Google Analytics

Google Analytics använder cookies för att samla in information om besök på

webbplatsen. Den insamlade informationen kan användas för att utvärdera

och analysera statistik om besökarna på webbplatsen samt visa särskilt

innehåll för vissa besökare.


Sizmek

Sizmek’s teknik använder cookies, enhetsidentifierare och liknande teknik (som

pixlar och statistiska enhetsidentifierare) för att samla information om

din webbläsare eller enhet, de webbplatser som har besökts, annonserna

på webbplatserna, interaktioner med dessa annonser och, om så är fallet,

enhetens geografiska läge ("beteendeinformation"). Detta görs i samband

med att vi tillhandahåller våra kunder med tjänster för annonshantering

och kampanjhantering samt för att hjälpa våra kunder att avgöra vilken

annons som är lämplig att levereras till dig.


Mer information finner du här: https://www.sizmek.com/privacy-policy/ och här: https://www.sizmek.com/privacy-policy/#options.


SmartSignals

SmartSignals använder cookies för att utnyttja ett unikt ID som möjliggör

identifiering av anonyma användare över olika sessioner och spåra vissa

aktiviteter på kundens webbplats. Denna information kan användas för

anonym profilering och hjälper till att presentera relevant information

för användaren.