Audi e-tron

Audi e-tron

”Audi E-tron. En ny era för Audi, men även här hos oss på Nordemans bil. Audi har gjort ett fantastiskt jobb. De har gjort en helt eldriven bil som fortfarande är en Audi. Du märker ingen större skillnad på den från våra andra bilar. Du känner igen dig i allt från manöversystem, säkerhetssystem och interiör - om än lite tystare så klart. Att sen quattro är som en quattro. Riktig fyrhjulsdrift som det ska vara. Den har blivit hyllad av motorjournalister runt om i världen och vi ser fram emot den här bilen och fler elbilar som kommer. E-tron är en bil som klarar vintern!”, Martin Sandberg märkeschef på Nordemans Bil.

 

Intresset för att köra på eldrift växer snabbt. Här i Sverige lämpar sig eldrift ovanligt bra eftersom vi har en koldioxidfri elproduktion som medför att när du laddar din elbil så sker det klimatneutralt.

 

E-tron är Audis nya helt eldrivna SUV med upp till 500 kilometers räckvidd tack vare dess vätskekylda batteripaket på 95 kWh. Den har två elmotorer – en fram och en bak – och är med det fyrhjulsdriven. Effekten ligger på sammanlagt 320 kW och kan tillfälligt ökas till 370 kW. Accelerationen till 100 km/h går på 4,6 sekunder. Det står klart att du inte behöver kompromissa med prestandan i den här bilen.

 

Bilen har blivit vida omtalad och motorjournalisterna har med spänning väntat på att få provköra den. Hans Hedberg från Teknikens Värld fick provköra bilen och uttryckte efter provkörningen ”Audi e-tron känns inte som en trolös framtidsvision, utan är i stället här och nu en bekväm, trovärdig och högst seriös produkt”.

 

Vad är det då som gör Audi e-Tron så speciell? Det är elbilen med två elmotorer och elektronisk fyrhjulsdrift som ger fantastisk prestanda och följsam styrning samtidigt som den påminner föraren om att det är en Audi den kör. Jan-Erik Berggran från Expressen menar ”Exakt dit jag styr kör bilen och jag kan lägga framhjulen med centimeterprecision i den perfekta skärningspunkten i kurvan. Jag har aldrig kört en bil som kunnat visa upp så helt olika personlighetsdrag.” Att e-tron känns stabil och mångsidig är tydligt. Tommy Wahlström från Vi Bilägare skriver ”När farten blir för hög understyr bilen mjukt. Det känns hela tiden tryggt och förutsägbart.”

 

Att bilen är omtyckt av motorjournalisterna är tydligt och Audi e-tron är redan en högt eftertraktad bil. Redan innan någon kunde provköra bilen skrev kunder upp sig på en väntelista för att köpa bilen - cirka 20 000 personer runt om i Europa skrev upp sig. 700 stycken av dessa var personer bosatta i Sverige. Ännu är det några veckor kvar innan bilarna beräknas levereras till de personer som skrev upp sig och betalade en handpenning på 20 000 kronor. Snart är de här på våra vägar i Örnsköldsvik och Lycksele! Välkommen till framtiden.

Privatleasing: 
Nej

Jag är intresserad

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med vår integritetspolicy