"En gång elbil, alltid elbil" visar ny undersökning

"En gång elbil, alltid elbil" visar ny undersökning

Volkswagen Sverige har genomfört en kundundersökning bland ägare till nya ID.4 – en modell som toppar listan av Sveriges mest registrerade elbilar under detta år. 99 procent säger att de ser elbil som ett alternativ även i framtiden.

 

Förra året blev Volkswagen ID.3 Sveriges mest registrerade elbil – och i år är det en annan modell från Volkswagen som toppar listan. Med 4 851 registrerade exemplar fram till och med september är ID.4 klar etta. Detta enligt statistik från BIL Sweden.

För att ta reda på mer om ID.4-kundernas tankar om sitt bilägande gjorde Volkswagen Sverige en enkät som i september skickades ut till kunderna. 847 valde att besvara den.

 

 

 

Vill fortsätta med elbil

 

Det som är tydligt är att det här med elbil är något man tänker sig fortsätta med i framtiden. En klar majoritet – 83 procent – hade aldrig tidigare ägt en elbil. Men hela 93 procent tror med säkerhet att deras nästa bil också kommer att vara helt eldriven. Och sex procent trodde att man kanske skulle fortsätta köra på el.

 

– Egentligen är vi inte överraskade av resultatet. När man väl börjat köra eldrivet och upptäcker alla fördelar med det, så vill man inte tillbaka till fossilt drivna bilar, konstaterar Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

 

 

Jag är intresserad

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med vår integritetspolicy

Kontaktpersoner

Nordemans Bil Örnsköldsvik

Fredrik Branthsson
Märkesansvarig - Volkswagen
Tel: 0660-visa telnr
Mob: 0660-visa mobnr
fredrik.branthsson [at] nordemansbil.se

Nordemans Bil Lycksele

Håkan Forsberg
Säljare
Tel: 0660-visa telnr
Mob: 0660-visa mobnr
hakan.forsberg [at] nordemansbil.se
Fredrik Forsberg
Säljare
Tel: 0660-visa telnr
Mob: 0660-visa mobnr
fredrik.forsberg [at] nordemansbil.se