Audi e-tron marknadsledare i sitt segment

Audi e-tron marknadsledare i sitt segment

Under det första halvåret 2020 levererade Audi totalt 17 641 Audi e-tron. Det är en ökning med 86,8 procent jämfört med året innan, trots den svårare marknadssituation på grund av corona-pandemin. Den eldrivna Audin var därmed den mest säljande i världen i segmentet för större eldrivna suvar. I Europa var Audi e-tron dessutom den totalt sett mest sålda eldrivna suven.

 

Den första serietillverkade elbilen från Audi är populär, inte minst i Skandinavien. e-tron är hittills i år den tredje mest sålda elbilen i Sverige, med totalt 1211 bilar. Under första halvan av 2020 har Audi visat att de är Sveriges fjärde största bilmärke och att e-tron är märkets fjärde mest sålda modell efter A6, A4 och A3.

 

I Norge var e-tron under första halvan av 2020, den totalt mest sålda personbilen och stod för 92% av Audi-försäljningen i just Norge. Även på Island var denna siffra hög med hela 93%. I USA ökade försäljningen av e-tron med mer än 50% jämfört med året innan.

 

Audi e-tron är starten på en omfattande elektrifieringsoffensiv som kommer att omfatta ca 20 helt eldrivna modeller till 2025. Audi e-tron Sportback lanserades i april och till hösten kommer även de sportigare S-versionerna av Audi e-tron och e-tron Sportback börja säljas. De riktiga elbilsentusiasterna kan dessutom se fram emot ännu fler stora nyheter under kommande år när Audi Q4 e-tron, Audi Q4 Sportback e-tron och sportcupén Audi e-tron GT lanseras.

Jag är intresserad

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med vår integritetspolicy

Kontaktpersoner

Nordemans Bil Örnsköldsvik

Martin Sundberg
Märkesansvarig Audi
Tel: 0660-visa telnr
Mob: 0660-visa mobnr
martin.sundberg [at] nordemansbil.se